Gården

80 m²

2 sovrum

5 bäddar

1 badrum

Bastu

Efter skidåkning och vandring är det skönt att sjunka ned i soffan framför brasan eller koppla av i bastun.

✶ HUSDJUR & RÖKNING är inte tillåtet på gården. P.g.a. allergi i familjen ber vi dig att i möjligaste mån undvika ta med kläder som varit i kontakt med pälsdjur.

”Skön stuga som funkar jättebra. Naturen inpå knuten är ju inte helt fel att ha.”

~ Citat ur gästboken

Vardagsrummet

VARDAGSRUMMET med braskamin och den rymliga soffan inbjuder till avkoppling och umgänge efter dagens aktiviteter. Sällskapsspel och böcker finns.

Köket

KÖKET är ljust och lantligt, utrustat med elspis/ugn, vedspis, rymlig kyl-frys, micro, vattenkokare, kaffebryggare och brödrost. Vedspisen höjer mysfaktorn till frukost. Vill du baka? I köksbordslådan finns oftast ingredienser såsom socker, kakao, vaniljsocker bakpulver mm. Ta vad du behöver och lägg en slant för vad du tycker att det är värt. Detsamma gäller husets kryddor såsom salt, peppar mm ❤

Sovloftet

SOVLOFTET är rymligt. Här finns dubbelsäng, tre sovkojer, soffa och bord.

📌 Notera. Vi rekommenderar inte vårt boende till familjer med små barn: Lofttrappan upp till storstugans sovrum är brant, nästan som en stege, grind saknas och enbart över- och underribba utgör skiljedelare till vardagsrummet under (se bild). Trappan och loftet syns på film här.

”Här har varit en älgkalv hela veckan som vi döpt till Helga.”

~ Pia Nyström, Skåne

Gäststugan, slogboden... och underbara bastun!

DEN TIMRADE GÄSTSTUGAN, ett litet rum på 15 m², finns för den som vill dra sig undan en stund. Rummet är utrustat med våningssäng, vedkamin, ett litet bord och väggelement.

SLOGBODENs eldstad inbjuder till grill och umgänge sommar som vinter. Här finns grillgaller, grillpanna, bord och sittplatser för hela gänget.

”Med bastu som avslutning – med inslag av humle – kunde vi konstatera att detta blir svårslaget.”

~ Citat ur gästboken

Bastun är vedeldad och utrustad med varmvattentank. Yeees!

BASTUN står intill slogboden och rymmer lätt 5 personer. Bastukaminen har varmvattentank, vilket gör att du kan skölja av dig inne i den sköna värmen, något som vi och våra gäster varmt uppskattar! En låda ved ingår i hyrpriset. Du kan enkelt köpa mer av oss (100 kr/låda). Ved hämtas i vedboden. Basta med goda vänner, rulla i snön och låt dig omfamnas av den ljuvliga värmen. Och du! Glöm inte att blicka upp mot den fantastiska stjärnhimlen...

Bästa tipsen för skön värme i bastun:

1. Lägg gummimattan över golvbrunnen så värms bastun snabbare. Lägg brandskyddet (metallskivan) på golvet precis framför kaminen.

2. Använd gärna björkved. Kaminen har inget spjäll. Det tar upp till 2 timmar att få upp värmen.

3. Om du vill tvaga dig i bastun: Fyll varmvattentanken. Töm sen ut varmvattnet i det rostfria kärlet och blanda eventuellt med kallt vatten. Ta bort gummimattan som täcker golvbrunnen. Använd kanna för att hälla över dig eller vännen din. Enjoy! ❤

⚠️ Viktigt vintertid: Töm vattentank direkt efter varje bastning, annars risk för isbildning/frostsprängning.

Töm inte ut hett vatten från vattentanken direkt på trägolvet.

Entré och toalett i storstugan

ENTRÉ med gott om upphängning och skoplats. Fläktelement och pjäxtork torkar kläder/skor snabbt!

🔥 Lägg inte kläder på element - brandrisk.

TOALETTEN är utrustad med dusch och handfat.